MediaEvent – Artist management

Vicky Sunday   (alter rock, rock, metal)

Hangos, dekadens, változatos. ’Worldrock’. Egyedi és divattalan. A számokban a funky lüktetéstől a skót népi dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kap, mindez intenzív, metálos hangzásvilágba ültetve. A zene mégis egy egységes képet alkot, amit Vicky hangja és személyisége tart össze.

Vicky Sunday pályafutása az ’Awake on Planet Sounday’ maxival kezdődött. Pár évvel később a Mosaic című, három számos EP-jére már a külföldi zenei sajtó is felfigyelt.

A precíz, súlyos gitárt helyenként virtuóz hegedűtorzó hasítja keresztül. Beteges horrorszimfónia, karmikus ethno-rock. A húzós metal dobolással szemben afrikai vudu ütőhangszerek sűrű, latinos lüktetése ad ritmikus aszimmetriát. Eszelős tempójú körtánc, fondorlatos pszichomágia.

Vickynél az éjszakákból sosem lesznek nappalok, a káoszból sosem lesz rendszer, a vibrálás nem válik monotonná. Az erős, azonnal agyba mászó dallamokat zaklatott instrumentális betétek váltják. Szövevényes szövegvilág, néha csak a dal végén derül ki a több versszaknyi irónia. Életrajzi és asztrális élmények, megerőszakolt ponyvaromantika, zavaros képirodalom.

Legújabb nagylemezét a Narrator Records adta ki 2015 nyarán ’The Best Album Ever’ címmel, melyre 9 saját dal mellett felkerült az REM Losing My Religion című dalának átértelmezése is.

http://vickysunday.com/


Facebook

Videók
MP3

Mosaic

Danger

Another Day

Diszkográfia