MediaEvent – Artist management

Sleeping Camels   (világzene)

A Common Routes of Euro-Mediterranean Music (CREMM) kezdeményezésére találkoztak a zenekar tagjai 2009 nyarán, amikor egy közös kelet-európai turnén vettek részt. Ennek a programnak a sikerét követően a zenészek – akik mind különböző országokból jöttek – úgy döntöttek, hogy folytatják ezt az energiával teli együttműködést, és pár hónappal később elhatározták, hogy felveszik első közös albumukat.

Közös zenéjük gazdagságának a gyökerei saját országaik zenei tradícióiban fedezhetők fel, a különféle zenei befolyásoknak, tapasztalatoknak, stílusoknak gyűjteményeként. Zenéjük magába foglalja a modern és a tradicionális afrikai muzsikát, a Balkán zenéjét, a jazzt és a klezmert egyaránt. A hangszerelés, zeneszerzés és a közös zenei alapok keresése során új harmóniákat fedeztek fel együtt, és a kulturális határok a jó értelemben vett Világzenének helyt adva szűntek meg körülöttük.

A zenekar tagjai: 

Kardos Dániel: gitár

Manou Gallo (Elefántcsontpart / Belgium): basszus gitár és ének

Bernard Maseli (Lengyelország): vibrafon

Amir Gwirtzman (Izrael): szaxofon és más fúvós hangszerek

Abdul Aziz Gob (Franciaország / Gouadeloupe): nyugat afrikai ütős hangszerek

Goran Milošević (Szerbia): dob


Manou Gallo (BE)

Manou Gallo Divoban született, Elefántcsontpart közép-nyugati részének egy kisvárosában, a Djiboi népcsoport gyökereinek a bölcsőjében. 12 éves korában kezdett zenélni, amikor falubéli barátaival állt színpadra egy helyi rendezvényen. “A kis boszorkány meséje” országos siker lett, sőt meghívták több afrikai országba is, mint például Burkina Faso, Mali, Togo és Benin, és 4 albumot rögzítettek.

Később Manou Gallo Marcellin Yacét követte a fővárosba, Abidjanba, aki a szárnyai alá vette. 1993 és 1996 között színházakban és tánccsoportokkal játszott, valamint vendégként szerepelt Ray Lema egyik albumán. Ekkor találkozott Zap Mama menedzserével, aki meghívta, hogy játsszon a zenekar európai turnéján. 6 éven keresztül játszott velük közösen 1997-től kezdődően, és megjelent a Tambours de Brazza formációban is.

Időközben megalapította saját zenekarát Le Djiboi néven, amellyel rengeteget koncertezett. Első szóló albumát "Dida" címmel az IglooMondo jelentette meg 2003-ban, amelyet a "Manou Gallo" című album követett 2007-ben. Dida (afrikai) nyelven, franciául és angolul énekel.

Amir Gwirtzman (IZR)

Amir Gwirtzman, izraeli jazz zenész nagyjából 20 fúvós hangszer mestere, aki a világ különböző kultúráiból merítve játszik szaxofonon, klarinéton, az örmény duduk hangszeren, az egyiptomi arghulon, skót kecskedudán, zornán és különféle furulyákon, mint a ney vagy ír, kínai, indiai, vietnámi, thai vagy más népek fúvós hangszerein. Amir a Mannes College of Music manhattani iskolában tanult, ahol 1991-97 között élt. Ezalatt a New York-i időszak alatt olyan művészekkel játszott együtt, mint Philip Glass és a Mongo Santa Marias Band.
Az ESTA zenekar alapítója, amelyet az izraeli kritikusok Izrael legeredetibb instrumentális zenekarának tartanak. Az ESTA zenéje a világzene motívumait kombinálja a rock and roll erejével és a jazz szellemével egy energiával teli új hangzásvilággá.

Bernard Maseli (PL)
Vibrafon művész, zeneszerző, hangmérnök, producer és zenetanár. Zenei pályafutása a jazz színpadán kezdődött a „Walk Away” zenekarral. A lengyelországi „Jazz Forum” szavazatok győztese szinte minden évben vibrafon kategóriában. „The Globetrotters” a legutóbbi projektje, amelyet Jerzy Główczewski szaxofonistával és Kuba Badach énekessel alapított. Bernard sok neves zenésszel dolgozott együtt: Urszula Dudziak, Michał Urbaniak, Mino Cinelu, Nippy Noya, Bill Bruford, Dean Brown, Mike Stern, Frank Gambale, Eric Marienthal, Ewa Bem, Lora Szafran. Eddig több, mint 40 CD albuma jelent meg.

Abdoul Aziz Gob (FR)
Tehetséges ütőhangszeres, zenetanárként Abdoul Aziz a tradicionális djembén és mandingo hangszereken játszik (dums dums, tama, cora, balafon, sabar, stb.). Gouadeloupe-i születésű, először Franciaország és Spanyolország éjjeli klubjaiban kezdett játszani, majd Nyugat-Afrikába utazott, hogy tökéletesítse hangszeres tudását. 2005-ben kezdett tanítani, és lett a Koulouba ballet szóló zenésze. 2007 óta Budapesten tanít saját iskolájában.

Kardos Dániel (HU)
Budapesten született 1976-ban. A világzene és jazz egyik jól ismert gitárosa Magyarországon. Művészete legfőbb forrása a klezmer és a balkáni hangzásvilág. A zenét szólistaként és zenekar-vezetőként egyaránt egy szenvedélyes mesemondóként közelíti meg. 1995 és 1998 között Jeruzsálemben a Ruben Dance akadémián tanult. 2003-ban a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszakán diplomázott jazz tanárként.

Goran Milošević (RS)
14 éves korában kezdett dobolni. 2002-2003 között a "Drumtech" zeneiskolába járt Londonban, ahol rengeteg zenésszel játszott együtt a világ minden tájáról. 2005-ben a "Berklee summer school of music" résztvevője volt az Umbria Jazz Clinics-en Perugiaban ahol „kiváló zenész“ díjat nyert. A jazz zenekarának neve "NAKED". Goran rendszeresen játszik együtt az ismert szerb zeneszerzővel Aleksandra Kovač-csal, aki nemrégiben elnyerte az MTV Adria Top artist díjat.

https://www.facebook.com/pages/Sleeping-Camels/173516372664307
Videók
MP3

Sleeping Camels_Amagnany

Sleeping Camels_Merci Bemol

Sleeping Camels_Sleeping Camel

Diszkográfia