MediaEvent – Artist management

Naked   (alternatív, jazz, világzene)

A belgrádi Naked, a groove és a dallamok mestere, immár egy évtizede játssza bravúros műfaji keresztezésekkel és lágy dallamvezetéssel megalkotott világzenéjét.

 

Súlyos funk őrület, eszelős experimentális jazz és utazós dub pszichedélia, valamint gyönyörű hegedű dallamok, sötét és mély klarinét becsapódások és távoli szaxofon hangok. Hangok közelről s távolról, messzeségben, mindenhol.

 

Több mint 400 koncerttel, több tucatnyi videoval, számos TV- és élő szerepléssel maguk mögött, a Naked folyamatosan energiától robbanó koncerteket ad.

 

A Naked zenéje a tagok balkáni örökségéből, a funk és a jazz gyökereiből, az elmaradhatatlan ütemekből és tört ritmusokból, a klasszikus zenéből és az afrikai, mediterrán és kelet-európai zenei örökségből születik. 

 

2007-ben a zenekar kezdeti formációjának 6 tagja gyúrta egybe személyes érzelmeiket és a világról alkotott benyomásaikat.

 

Az erős vízió eddig 3 albumot eredményezett. Néhány személyi változással, erősebben, mint valaha, a legújabb lemez anyaga már kész a világgal való megosztásra.

 

Minden egyes új lemezével a Naked beereszt a megvilágosodás fantáziadús világába, elkötelezett rajongókra lel és más művészek szeretetét és tiszteletét vívja ki. 

 

2018 januárjában jelenik meg legújabb albumuk a NarRator Records gondozásában, amelynek két bónusz számában vendégművészként Tal Tula Ben Ari működik közre. 

 

 

 

Tagok: 

 

Branislav Radojkovic – basszus gitár 

Djordje Mijuskovic - hegedű 

Goran Milosevic – dob, ütős hangszerek 

Rastko Uzunovic – klarinét, szaxofon

http://www.naked.rs/


Facebook