MediaEvent – Artist management

Heida Björg   (ethno, világzene)

Szökés egy másik világegyetembe…

Jegyezzük meg ezt a nevet: Heiða Björg! Mintha egy izlandi legenda szereplője lenne. Heiða énekes és klarinetista, szerző és zeneszerző, érzékeny, erőteljes, korlátok nélküli finom csengés, csillognak pályája során felhalmozott zenei kincsei. Heiða Björg és a Kaos zenéje állandó mozgásban van, folyamatos a párbeszéd a hangszerek és hangok között, vándorol, teremt, ugrik, improvizál és komponál. Csakúgy, mint a vulkáni, egzotikus ð hangzó, ez a csapat sem lesz soha „csak egy újabb zenekar”. Vannak izlandi, francia, angol, sőt héber HB&K dalok. Érezni bennük az ókori északi és kelet-európai vibrálást, jelzik az idő, az öröm, a bánat és a nosztalgia múlását... ám igazán modern hangzással!

A ð hang, az észak, Izland íze. 2004-ben az energiától és az észak szépségétől hajtott Heiða Párizsba indult, miután befejezte klasszikus klarinét tanulmányait a Reykjavík Konzervatóriumban. 2007-ben a klezmer zene iránti szeretetétől és a rock energiájától vezetve megalakította Párizsban a Klezmer Kaos zenekart, tovább tökéletesítette klarinét-tudását az Aubervilliers- la Courneuve Konzervatóróiumban, énekes és hangszeres dzsesszt tanult Arpejben. A zenekar első albuma, a „Froggy” 2012-ben jelent meg. 7 évnyi nemzetközi turné után, egy amszterdami nemzetközi fesztivál döntőseként Heiða új színekre vágyott. Még pár csipetnyi rock, az elektromos gitár, a kreatív tér szükségessé tette a névváltozást. Megszületett a Heiða Björg és a Kaos: ugyanaz a fesztiválos energia, de több énekkel és határozottabb, rockosabb, elektrósabb, dzsesszesebb repertoárral, ám nem elfeledve a világ hangját.

A „Kaos”-ban szerencsére öt tehetséges, különböző háttérrel rendelkező zenész veszi körül. Charles kifejező hegedűjével a világzenét képviseli, Nicolas és Alexis hozza a dzsesszes hangzást a gitárral és a billentyűzettel, Sylvain váltogatja a nagybőgőt az elektromos basszusgitárral, Simon pedig rockos energiával üti a dobokat.

https://www.heidabjorg-kaos.com


Facebook

Videók