MediaEvent – Artist management

Gerendás Péter családi zenekara   (pop, sláger (nosztalgia), rock)

Gerendás Péter Liszt-díjas, Emerton díjas, Huszka Jenő díjas énekes- gitáros-zeneszerző-szövegíró. 40 éve áll színpadon, ezalatt 16 saját lemeze jelent meg, több színházi darab zenéje az ő nevéhez fűződik. Számos híres hazai művésznek írt  már dalokat (Zorán, Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Friderika, Jeff Porcaro Band...) Kizárólag élő zenével áll színpadra, akár szóló, akár nagyzenekari fellépésről van szó. Igényes zenéjét leginkább a lírai-, rock-, latin- és jazz dallamok jellemzik.  

Családi zenekara különleges színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán, ahol kilenc gyermeke közül hárommal áll színpadon.  

A zenekar tagjai fiatal koruk ellenére profi zenészek. A  18 éves dobos Gerendás Dániel keresett session-zenész, aki párhuzamosan több professzionális produkcióban is részt vesz. Nemrégiben  nyert meg egy nemzetközi dobversenyt (Guru Drums Competition) profi kategóriában.Két világhírű hangszergyártó cég is őt választotta reklámarcának (Meinl Cymbals, Natal Drums). Ebben az évben a Sziget Nagyszínpadán több tízezer ember előtt a The Biebers zenekarral lépett fel és számos Mo.-i fesztivál nagyszínpadán láthatta már őt a közönség. A minden évben megrendezett Dobos Gálán ebben az évben a "Gerendás Dániel Quartett"volt az este egyik fő zenei produkciója, A zongora mögött Gerendás Hanna (16) áll, aki ifj. Szakcsi Lakatos Béla tanítványa. A koncerteken nemcsak jazz- és latin akkordok szólalnak meg a kezei alatt, hanem vokálozik, fuvolán és tangoharmonikán is játszik. A zenekar legfiatalabb tagja a 13 éves Gerendás Ruben, magas színvonalon játszik bőgőn és basszusgitáron. Ifjú kora ellenére igazi profiként viselkedik a színpadon szólóit a közönség nagy örömmel fogadja.  

A zenekar két éve alakult, rendszeresen fellépnek fesztiválokon és különböző zenei rendezvényeken. 

http://gerendaspeter.hu/


Facebook

Technika + Sajtó

RIDER