MediaEvent – Artist management

Egy Kiss Erzsi Zene   (alternatív)

Az Egy Kiss Erzsi Zene (1996) első hallásra sok mozzanatában úgy tűnik, tradicionális népzenét idéz, de nem célja imitálni a világ egyetlen létező népének zenéjét sem, ezek a hatások mégis tetten érhetők Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Az együttes változatos zeneisége akár a drum and bass-től a mondókákon, a balladisztikus meséken keresztül a sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb 70-es éveket idézi. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagy hangsúlyt kap. A nyelvtelenségen keresztül ez a közös szál, ez a kapocs a magyar közönség és a külföldi hallgatóság között.

Szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos ritmusok. Az évek alatt az együttes megmutathatta magát a moszkvai, a brüsszeli és a párizsi közönségnek is. Nagy sikerrel koncerteztek már Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában. Turnéztak Erdély városaiban. 2014 májusában Görögországban léptek fel. A sokféle stílusban játszó, nyelvekkel improvizáló együttes a Technopolis Jazz Faesztivál vendége volt.

A zenekar 6. lemeze 2014 decemberében jelent meg.

A sajtóanyagból idézünk:

 ”SZABAD A SZÍV”, AZ EGY KISS ERZSI ZENE LEGÚJABB ALBUMA

 "Hasít, lüktet, repít. A szívnek szól!"

 A meglepetésekben bővelkedő,változatos, 13 nótás gyűjtemény szakít saját hagyományaival. A beszédes címek mögött,pörgős - táncos funky, rock, balkáni afro vagy pszichedelikus-éteri számok között, több magyar dalt is találni.

 

Újdonság az együttestől, hiszen az eddig megjelent lemezek kivétel nélkül rímes improvizációkra, fantáziált dalszövegekre épültek. A szavakból épített világ mesés, elbeszélő, szépen illeszkedik a sorban. Kísérőjük érzelmes hegedűszó /Bakai Márton, Bánhegyi Tünde/, egzotikus ütőhangszerek /Pápai István/, egy szám erejéig mulattatós - vigalmas tuba /Rózsa István/.

 

A lemezen, a lezáró számok között egy "vendég-dal" is hallható. Még 2013 -ban, Erzsi felkérésére született  Szabó Balázzsal és Pápai Istvánnal közös szerzemény, az "Álmok dala".

 

Ajánlják nagyoknak és nagyobbaknak, utazóknak és otthonülőknek, alvóknak és ébredőknek, más napokon és munkába menet, mindenkinek.

 

tagok:

Kiss Erzsi - ének, 

Bujdosó János - gitár, buzuki, mandolin, shaker, ének,

Vajdovich Árpád - basszus gitár, bőgő, gitár, ének,

Németh Csaba - dob, kanna, xilofon, tikfa.

 

EDDIG MEGJELENT ALBUMOK:

Egy Kiss Erzsi Zene /1998/,

Deladela /2001/,

Röné álma /2004/,

Kinono /2006/,

Ugató /2010/.

 

 

www.kisserzsi.hu