MediaEvent – Artist management

Butterfly Effect   (világzene)

A Butterfly Effect – a 2010-ben alakult formáció, a dzsessz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit ötvözi egyedi stílusban.

A Butterfly Effect zenekar, amely a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról nevezte el magát, igazán különleges kamaraformáció. 2010-es megalakulásuk óta fejlesztik unikális, a jazz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit magába foglaló zenéjüket.

Néhány szó a tagokról: Vázsonyi János, az elmúlt másfél évtized egyik legismertebb magyar szaxofonosa, több lemeze jelent már meg a klasszikus zenétől a dzsesszen át az elektronikus zenéig számos műfajban. Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradíciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh O Drom zenekarból ismerhető, de énekelt már Bobby McFerrinnel is Moszkvában és Budapesten. Kardos Dániel a legsokoldalúbb magyar gitárosok egyike, számos együttesben működik közre egyéni gitárhangzásával (pl. Sleeping Camels, Kiende, Marge, Ektar, Duende, Hagesher, TrióM, Kardos Négyes, KTM Trió). Több, mint 20 lemezen működik közre. Játékában keverednek a jazz, a balkáni, a közel-keleti és az indiai zene elemei. Zeneszerzőként is tevékenykedik. Magyar játékfilmek, köztük "Vespa" című alkotás zenéjének szerzője és különdíjasa. Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos. Feltett szándéka a beatbox akadémiai szintre emelése. A zenekar ötödik tagja, Lombos Pál nemrég csatlakozott a zenekarhoz. A Debreceni Egyetemen szerzett nagybőgő művész-tanári master diplomát. Ezek után magas szintű jazz- és magyar autentikus zenei tudásra is szert tett különböző magyarországi jazz-swing formációk bőgőseként. Hazai fesztiválok rendszeres fellépője, de koncertezett Európa-szerte és Hong-Kongban is. A Swing à la Django és a Harmonia Garden vezetője és nagybőgőse, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja.

 

Vázsonyi János – szaxofon

Kardos Dani – gitár

Magyar Bori – ének

Dömötör Tamás – beatbox

Lombos Pál – nagybőgő

https://hu-hu.facebook.com/butterflyeffecthungary


Facebook

Technika + Sajtó

RIDER

Videók
MP3

Balkanoid

Nem tudja azt senki

Tele van a setét égbolt...

Diszkográfia