MediaEvent – Artist management

Mokoomba   (ethno, jazz-rock, világzene)

A Mokoomba zenekar Zimbabwe és Zambia határán született, ahol a Zambezi folyó a legendás Viktória vízesésbe torkollik. A Tonga nép gyermekeiként nőtt fel a zenekar 6 tagja, akik népük kultúrájának hatásaiból táplálkozva alakították ki sajátos zenei világukat. Az énekes és ütőhangszeres Mathias Muzaza kivételes hangja által vezetve a Mokoomba átütő energiával hódította meg környezetét a táncra hívó afro-fusion stílusával.

A Mokoomba él, lüktet és szó szerint robban a színpadokon.

2008-ban megnyerték a dél-afrikai Music Crossroads fesztivált, amely Zambia, Malawi, Tanzánia, Zimbabwe és Mozambique legjobb fiatal zenekarait lépteti fel. A sikert több európai meghívás méltatta, 2009-ben és 2010-ben felléptek Svédországban, Norvégiában, Spanyolországban, Hollandiában és Belgiumban, Olaszországban és Luxemburgban, majd a turnét a cseh Colours of Ostrava fesztivál koronázta meg, melyen a Cranberries előtt állhattak a nagyszínpadra.

A zenekar további fejlődését az elefántcsontparti származású, a Zap Mama basszusgitárosaként ismertté vált Manou Gallo zenei produceri munkája mozdította elő, melynek eredményeként idén újabb európai turnén mutathatják be új albumukat.

https://www.facebook.com/mokoomba
Technika + Sajtó

RIDER

 

STAGE PLAN

Videók
MP3

Mokoomba_Mangongo

Mokoomba_Njoka

Mokoomba_Welelye