MediaEvent – BOOKING & MANAGEMENT

Vasárnapi Gyerekek   (alternative rock)

A Vasárnapi Gyerekek zenéjét, stílusát, hangulatát, lényét legkönnyebben a saját generációjukkal lehet bemutatni.

Gyerekek voltak, majd mára harminc egynehány éves felnőtt emberekké váltak. Szüleik a negyvenes években született generáció, kiket kamaszkorukban elsőként legyintett meg az édes nyugati szellő, mely később hippi-mozgalom néven vonult be a történelembe. Kisiskolás korukban gombfocicsapatot cseréltek rágógumira, később amerikai slágereket másoltak titokban valakinek a lakásán egy egyszer lejátszható sellak korongról a Terta és Mambó magnókra, majd "felcsavarták" a szőnyeget, elsötétítettek, és bedobták a legújabb táncfigurákat. Lázban égtek, éltek, szerettek, hittek az Ügyben.

Miért fontos ez, mért fontosak Ők? Mert amit kaptak, átadták. Átadták ennek a generációnak. Mert gyerekkorukban ők is azt hallgatták. Beatles-t, Stones-t, David Bowie-t szívtak magukba. Megismerték a történeteiket. Rajongóikká váltak Ők is. Akkori gyerekek Ők, és mai fölnőttek.

Ők még 8 mm-es filmen nézhetik vissza magukat gyerekkorukból, még úttörők voltak, őrsökben játszottak csapatjátékokat, kazettákra másolgatták az Európa Kiadót, I Love You-t, Talking Heads-t, Tilos az Á-ba jártak kultikus koncertekre.

Ez a közepe ennek az együttesnek. A "Rakenroll' nem stílusa, hanem lénye. Továbbadják, amit kaptak, úgy, ahogy átfolyt rajtuk, a mai lényükön. Róluk szól. Az Ő felnőtté válásukról. Arról, ahogy szeretni tanulnak, élni akarnak. Megismerni a világot, saját magukat. Fiatalok, bár már nem gyerekek. Elgondolkodnak arról, honnan jöttek, és merre kéne tovább menni. Ez az az életkor. Most Ők jönnek.

Az üzenet és a feladat nem változott. Lennont, mikor utolsó interjújában Beatles üzenetéről kérdezték, azt mondta: ha a Beatlesnek volt üzenete, akkor az, hogy tanuljunk meg úszni. Együtt. Volt egy sorozat a TV-ben, ez a Közlekedj Okosan-c. rajzfilm. Ez a Vasárnapi Gyerekek válasza: „Ha a zenénken keresztül azokkal együtt, akikhez eljut, közösen megtanulunk „okosan közlekedni', az már nem kevés eredmény. Annak nagyon lehet örülni. A lényeg az, hogy együtt menjünk. ”

Zenekar tagok:

Darvas Benedek – ének, ritmusgitár, billentyűk

Dudás Zsombor – dob, ének

Horváth Gábor – basszusgitár

Czitrom Ádám – gitár, ének

http://www.vgy.hu/


Facebook

Video